fbpx
Skip to content

Vinkkejä huonekalujen siirtämiseen ja kuljetukseen

Etenkin raskaiden huonekalujen siirtäminen tai kuljettaminen voi olla haastavaa. Huonekalut ovat usein sen kokoisia että siirtäminen tai nostaminen ei yksin onnistu. Tähän löytyy joitakin niksejä mitä voi kokeilla – suositeltavaa kuitenkin on siirrellä huonekaluja aina kantoapulaisen kanssa.

Miten siirrän huonekaluja itse?

Tämä riippuu paljon tilasta ja siirrettävästä matkasta. Tässä kuitenkin muutama yleispätevä niksi:

  • Käytä mattoa apuvälineenä. Liu’uta huonekalua maton avulla. Tämä niksi toimii jopa raskaiden huonekalujen kanssa.
  • Laita esim. sängyn jalkoihin villasukat/muita pehmusteita ja työnnä eteenpäin. Tässä kannattaa kuitenkin varoa ettei lattia naarmuunnu.
  • Asenna kalusteeseen apupyörät. Etenkin jos tiedät haluavasi siirrettävän huonekalua jatkuvasti niin pyörät voivat nopeuttaa asioita huomattavasti. Pieniä apupyöriä saa suurimmista tavarataloista esim. Motonet tai Biltema.

Huonekalun siirtäminen toiseen huoneeseen tai kuljetettavaksi muualle

Mikäli siirrettäviä huonekaluja on useita tai siirrettävä matka on haastava (vaikea liikkua asunnossa tai rappukäytävässä) niin suositeltavaa olisi kutsua kaveri paikalle tai palkata asiantunteva kantoapuri. Tällä tavoin varmistatte että huonekalut siirretään varovaisesti ja tavarat pysyvät ehjänä.

Miten suojaan huonekalut kuljetusta varten?

Jotta huonekalut varmasti säilyvät hyvässä kunnossa kannattaa ne suojata:

  • Kovapintaiset huonekalut kuten ruokapöydät, työpöydät ja isommat tuolit: Kulmat kannattaa pehmustaa vaahtomuovilla ja tämän lisäksi kiepauttaa kuplamuovia tai kiristekelmua ympärille.
  • Isot huonekalut kuten sängyt ja sohvat: Useimmiten riittää että niiden ympärille kiepautetaan kiristekelmua.
  • Lattian suojaus. Etenkin nokkakärryjä käyttäessä tai ulkokengillä nostaessa saattaa lattia likaantua: Käytä suojakartonkia kulkuväylälle.

Tässä muutama esimerkki miten huonekaluja voi nostaa turvallisesti:

 

Kuljetus ajoneuvolla

Huonekalujen kuljetuksessa kannattaa varmistaa etteivät ne pääse liikkumaan tai kaatumaan kuljetuksen aikana. Esimerkiksi räikkävyöllä isommat huonekalut voi sitoa yhteen tai kiinni autoon. Huonekalujen tarkka sitominen on tärkeää myös kuskin turvallisuuden takia.

💡Tiivistettynä tärkeimmät💡

  • Suojaa huonekalut ja asunto asianmukaisesti ennen kantoa
  • Kanna kaverin kanssa tai pyydä kantoapuria avuksi
  • Pakkaa huonekalut autoon ja sido ne kiinni turvallisesti

Turvallista muuttoa!

Ruutista:
Ruutti on logistiikkaan keskittyvä ohjelmistokehitysyritys. Tehostamme asiakkaiden logistiikanhallintaa esimerkiksi varastonhallinnan, kuljetushallinnan tai tehtävänhallinnan saralla. Toisinaan bloggaamme myös logistiikkaan liittyvistä reuna-aiheista. Toivottavasti artikkelista oli hyötyä! Terkuin Sebastian/ruutti.fi