fbpx
Skip to content

Oletko muuttamassa tai onko pesukoneen siirto edessä?

Näitä asioita mietitään usein pesukoneen siirron yhteydessä:

Miten irrottaa pesukone seinästä? Paljonko pesukone painaa? Tarvitsenko nokkakärryt tai kantovaljaat pesukoneen siirtoon?  Jos pesukone ei ole enää käyttökelpoinen niin minne sen voi viedä? Onko vanha pesukoneeni kierrätyskelpoinen?

Ei hätää, kun olet lukenut tämän artikkelin tiedät kaiken mitä tarvitset pesukoneiden siirtämisestä ja kierrätysmahdollisuuksista.

Arveluttaako pesukoneen siirto itse? Tarvitsetko kantoapua pesukoneen siirtoon? Pyydä tarjous tästä! 

Näin valmistaudut pesukoneen siirtoon

1. Irrota vesi- ja sähköjohto ja tyhjennä pesukone nesteestä

Kun valmistutaan pesukoneen siirtoon vesi- ja sähköjohdon irrotus on hyvä tehdä huolellisesti. Irrota alkuun sähköjohto ja laita se sivuun ettei se kastu. Irrota seuraavaksi letku tulovesiliitännästä ja sulje tuloveden hana. Tämän jälkeen irrota poistovesiletku, se voi olla kiinni joko seinässä tai suoraan viemärissä/lavuaarissa. Tyhjennä sitten pesukone vedestä kallistamalla sitä letkujen suuntaan jolloin viimeiset vedet valuvat sieltä ulos. Tämä on hyvä tehdä kunnolla ettei viemärinhajuista vettä pääse valumaan vaatteille kantovaiheessa.

2. Pakkaa irtaimisto ja kiinnitä pesukone nokkakärryihin

Kun pesukoneen letkut on irrotettu ja vedet tyhjennetty niin seuraavaksi tulisi valmistella sitä siirtoa varten. Teippaa letkut kiinni koneeseen ilmastointiteipillä/yleisteipillä jotta ne eivät ole tiellä kantaessa. Jos kyseessä on edestä täytettävä pesukone niin varmista myös että ovi on kiinni ettei se paiskaannu tai mene rikki kantaessa. Kippaa pesukone nyt nokkakärryjen päälle ja sido se kiinni että pystyt keskittymään kantamiseen eikä kone liu’u matkalla.

3. Siirrä pesukone ulos asunnosta autoon tai peräkärryyn

Siirrä pesukone ulos asunnosta joko hissillä tai jos asunnossa on rappuset niin niitä pitkin. Jos rappuset ovat jyrkät tai kärryissä on pienet renkaat niin pesukoneen kantaminen saattaa olla helpompi vaihtoehto. Vaikka nokkakärryt ovat apuna niin on aina eduksi jos mukana on kaveri valvomassa yllättävien tilanteiden varalta. Pesukone painaa kuitenkin 50-70kg joten maltti ja varovaisuus on tässäkin valttia. Kun siirrät pesukonetta listojen ja reunojen yli, on useimmiten helpompaa pakittaa jolloin tasapaino säilyy paremmin.

Kun pesukone on saatu autoon asti on vielä hyvä laittaa jokin pyyhe alle, jospa kone valuttaisi vielä ääriasennossa. Lisäksi se on hyvä sitoa kiinni autossa ettei se aiheuta tuhoa autolle tai mene itse rikki matkalla. Ajomatka kannattaa myös tehdä varovasti mutkat ja vauhtitöyssyt huomioiden. 

Pesukoneeni on rikki joten haluan päästä siitä eroon, mitä teen?

Pesukoneet ovat ongelmajätettä ja ne voi viedä kierrätettäviksi kaatopaikalle ja myös monessa tapauksessa liikkeen pihaan josta se on ostettu. Useimmat liikkeet kuten verkkokauppa.com:illa ja Gigantti:lla on kierrätyspalvelu heiltä ostetuille laitteille. Jos puolestaan viet sen kaatopaikalle, niin osaavat he sieltä opastaa mihin kohtaan se jätetään. Ongelmajätemaksu on useimmiten muutamien eurojen luokkaa eli ei pitäisi aiheuttaa Mattia kukkaroon ja luontoäiti kiittää.

💡Tärkeimmät tiivistettynä💡

Irrota letkut ja tyhjennä likavesi. Teippaa letkut kiinni pesukoneeseen

Siirrä pesukone nokkakärryillä, nostovaljailla tai kantokaverin kanssa

Työkalut: Nokkakärryt/Nostovaljaat, jakoavain, ruuvimeisseli

Työn kesto: Noin 30min

Ruutista:
Ruutti on logistiikkaan keskittyvä ohjelmistokehitysyritys. Tehostamme asiakkaiden logistiikanhallintaa esimerkiksi varastonhallinnan, kuljetushallinnan tai tehtävänhallinnan saralla. Toisinaan bloggaamme myös logistiikkaan liittyvistä aiheista. Toivottavasti artikkelista oli hyötyä! Terkuin Sebastian/ruutti.fi