fbpx
Skip to content

Vinkit muuttaessasi omillesi - 8 kohdan muistilista

Mitä omilleen muuttaessaan kannattaa muistaa?

Omilleen muutto – 8 vinkkiä jolla homma sujuu hitusen helpommin

Omilleen muutto on yksi merkittävimmistä elämänmuutoksista, ja siihen liittyy monia uusia haasteita. Tässä artikkelissa esitämme kahdeksan vinkkiä, jotka helpottavat muuttoa ja säästävät rahaa sekä vaivaa.

1. Tärkeimmät tavarat selkeästi esille

Ennen muuttoa on hyvä miettiä, mitä välttämättömiä tavaroita tarvitset uudessa kodissasi. Pidä huolta, että sinulla on ainakin:

 • Ruokailuvälineet ja astiat
 • Vuodevaatteet ja tyynyt
 • Vessapaperi ja hygieniatuotteet

Hanki tarvittavat tavarat etukäteen, jotta ensimmäiset päivät uudessa kodissa sujuvat mukavammin

2. Suunnittele käytännön asiat

Nälkä, vessahätä tai hiki iskee tulee kyllä kaikilla muuttajilla vastaan. Hygieniatuotteet, pesutarvikkeet ja ruuanlaitoin tarvikkeet niin kuin yllä mainittiin. Suunnittele muutama lempiruokasi ja mieti, mitä välineitä tarvitset niiden valmistamiseen. Hanki alkuun ainakin kattila, paistinpannu ja leivinpaperi. Kodin siisteyden ylläpitämiseen tarvitset rättejä, tiskiainetta, pyyhkeitä ja pyykinpesuaineita. Lisäksi vessapaperia ja hygieniatuotteet mukaan.

3. Hanki kotivakuutus

Kotivakuutus voi olla pakollinen vuokra-asunnossa, mutta se on joka tapauksessa hyvä turva henkilökohtaiselle omaisuudellesi. Kotivakuutus voi auttaa esimerkiksi silloin, jos rikkoutuu silmälasit tai sattuu vesivahinko. Kilpailuta kotivakuutus ja hyödynnä tarjoukset säästääksesi rahaa.

4. Huolehdi sähkö- ja nettiliittymistä

Sähkön hankinta ja nettiliittymän valinta ovat tärkeitä tehtäviä omilleen muutossa. Kilpailuta sähkösopimus ja valitse itsellesi sopiva tuote, olipa se sitten vesivoima, tuulivoima tai muu vaihtoehto. Samoin kilpailuta nettiliittymät ja valitse tarpeisiisi sopiva liittymä.

5. Muuttoauto ja kantoapu

Muutossa tarvitset muuttoautoa ja kantoapua. Kysy ystäviltä ja perheenjäseniltä apua tai kilpailuta muuttoapu Ruutin kautta. Vertaile tarjouksia ja valitse paras vaihtoehto omiin tarpeisiisi. Voit esim kilpailuttaa koko muuttopalvelun tai pelkästään kuskin+auton jos sinulla on talkooapua omasta takaa. 

 

 

 

6. Muista myös nämä

Muuttopäivänä on paljon muistettavaa, joten muistilista hyvissä ajoin ennen muuttoa. Listaan voi sisältyä esimerkiksi:

 • Avainten nouto
 • Pakkaustarvikkeet ja suojastarvikkeet
 • Muuttoilmoituksen tekeminen
 • Loppusiivous ja uuden asunnon siivous. Etenkin omistusasunnot saattavat olla likaisia.

Listan avulla voit varmistaa, ettei mikään tärkeä asia jää huomaamatta muuton kiireessä.

7. Myy tai lahjoita ylimääräiset tavarat

Muuton yhteydessä on hyvä hetki käydä läpi omistamasi tavarat ja pohtia, mitä todella tarvitset uudessa kodissasi tai varastossa. Hyvä nyrkkisääntö on että ellet ole käyttänyt jotain vaatetta tai työkalua 3 vuoteen niin ehkä se ei ole niin tärkeä. Myy tai lahjoita ylimääräiset tavarat, jolloin säästät tilaa muuttoautossa ja vähennät muutosta aiheutuvaa vaivaa. Tämä voi myös auttaa säästämään rahaa, kun et joudu ostamaan uusia säilytysratkaisuja ylimääräisille tavaroille.

8. Tutustu uuden asuinalueen palveluihin

Omilleen muutto on mainio tilaisuus tutustua uuden asuinalueen palveluihin. Selvitä, missä lähin kauppa, apteekki, terveysasema ja muut tärkeät palvelut sijaitsevat. Käy tutustumassa myös lähialueen kahviloihin, ravintoloihin ja harrastusmahdollisuuksiin, jotta voit nauttia uuden kotisi ympäristöstä täysillä. Ulkoilumahdollisuuksista, koirapuistoista yms on hyvä kysellä esim naapureilta sillä ne saattavat olla vaikeammin löydettävissä. 

Lopuksi

Omilleen muutto voi tuntua aluksi haastavalta, mutta hyvin valmistautunut muuttaja pärjää varmasti. Seuraa näitä kahdeksaa vinkkiä, joilla muutto sujuu toivonmukaan vähän jouhevammin. Muista, että omilleen muutto on myös uusi alku ja mahdollisuus rakentaa itsellesi viihtyisä koti, jossa voit nauttia elämästäsi ja tehdä sinun näköinen arki. 

 

Kiteytettynä ellet jaksa lukea koko juttua:

 • Pidä ainakin vuodevaatteet ja hygieniatavarat niin että löydät ne helposti muuton keskellä.
 • Varmista että pakolliset ruokailuastiat ja tarvikkeet tulevat ensimmäisenä uuteen kotiin. Etenkin: Paistinpannu, kattila, haarukat, veitset, lusikat, mukit. Näillä pärjää hetken. Toki takeaway ruoka myös onnistuu ensihätään. 
 • Hanki sähkö- ja nettiliittymät+kotivakuutus
 • Tarkista että muuttoauto muuttoapu varmasti on tulossa sovittuun aikaan – käytit sitten talkoovoimia tai ruuttia muuttoavun löytämiseen.
 • Muista pienet asiat kuten Pakkaustarvikkeet, loppusiivous, avainten luovutus, muuttoilmoitus
 • Myy, lahjoita tai kierrätä tarpeettomat tarvarat – muutto on paras tilaisuus siihen ja tavaraa kertyy helposti vuosien mittaan
 • Tutustu uuden alueen palveluihin. Lisää itsesi facebook ryhmiin, käy tutustumiskävelyllä ja jututtele naapureita! Näin paikat ja palvelut tulevat tutuksi

 

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä ja sait jotain hyviä ajatuksia talteen. Onnea uuteen kotiin!

Terkuin Sebastian

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.