fbpx
Skip to content

Tarve vuokrata pakettiauto muuttoon? Katso jos se kannattaa!

Auton kuljetus

Pakettiauton vuokraus muuttoon – mitä huomioida?

Plussat: Pakettiauton vuokraus muuttoon on hyvä ja joustava tapa helpottaa muuttohässäkkää. Vuokrahinnat voivat olla ihan jotain kymppejä tunnissa joten se on myös taloudellisesti järkevä vaihtoehto, etenkin suuremmissa kaupungeissa, joissa pakettiauton voi saada käyttöön lyhyellä varoitusajalla – jopa keskellä yötä. Vuokrattavat pakettiautot on  tavallisesti sijoitettu kauppakeskuksen tai isomman yrityksen läheisyyteen, tai sitten ne sijaitsevat parkkihalleissa. Pakettiautot voi helposti saada käyttöön numerokoodilla, apllikaatiolla tai soittopalvelulla – noudon ja palautuksen voi siis tehdä itsenäisesti milloin tahansa eikä tarvitse odotella vuokraamon aukioloaikoja. 

Miinukset: On kuitenkin tärkeää muistaa, että pakettiautoa ajavan kuskin on oltava ammattitaitoinen ja osattava käsitellä suurta ajoneuvoa mahdollisesti ahtaissakin paikoissa kaupungeissa, tai osattava ajaa auto turvallisesti ilman että kuljetettavat tavarat vahingoittuvat. Lisäksi vuokrayritykset keplottelevat usein kalleilla omavastuilla vaikka auto olisikin jo valmiiksi kauttaaltaan naarmuilla. Vahingon sattuessa homma muuttuu äkkiä kalliiksi, sillä pienimmänkin pakettiauton omavastuu on yleensä yli 1000 euroa. Lisäksi halpa vuokrahinta näkyy usein pakettiauton kunnossa ja iässä – mittari on miltei ajettu ympäri ja auto narisee ja kolisee.

Muuttopalvelu pakettiauton vuokraamisen sijaan

Plussat: Muuttopalvelun käyttö onkin yhä yleisempää Suomessa. Muuttoyritykset takaavat huolettomamman ja ammattitaitoisen muuton. Voi valita muuttoosi riittävän kokoisen auton ja muutto sujuu tehokkaasti ja niin pienemmällä mahdollisella stressillä. Tämä vaihtoehto on kätevä, sillä kuljettaja ottaa vastuun autosta ja sen käsittelystä. Voit itse keskittyä pakkaamiseen, suojaamiseen, varastointiin ja sisustusssuunnitteluun.
Miinukset: Muuttopalvelu on luonnollisesti kalliimpi kuin pakettiauton vuokraaminen/ muutto talkoovoimin. Hyvällä suunnittelulla ja valmiiksi pakatuilla muuttolaatikoilla muutto voi tosin olla ohi muutamassa tunnissakin. Tällöin hintaero ei välttämättä tunnu kukkarossa niin pahasti ja hyödyt ovat selkeät. 

Pakettiauton vuokraus kuljettajalla

Plussat: Voit myös vuokrata pakettiauton kuljettajalla. Tällä tavoin saat vuokrauksen lisäksi kaupan päälle pakettiauton tuonnin ja poisviennin sekä polttoaineet, eikä sinun tarvitse maksaa kantajista. Näin sinun ei tarvitse huolehtia mistään ylimääräisestä. Se on muuton keskellä helpottavaa.
Miinukset: Edellytyksenä on että sinulla on riittävästi luotettavia ja hyväkuntoisia kantajia omasta takaa. 

Pakettiauton vuokraus muuttoon

Pakettiauton vuokraus muuttoon vs. muuttopalvelu vs. pakettiauto ja kuljettaja

 

Pakettiauton vuokraus muuttoon

+ Edullisempi
+ Palvelu auki 24/7
Iso lisäkustannusriski omavastuun takia

Muuttopalvelu

+ Luotettavampi ja ammattimaisempi
+ Vähentää stressiä, voi itse keskittyä pakkaamiseen, suojaamiseen, sisustukseen 
+ Ei tarvetta isolle talkoojoukolle
Hintavampi

Pakettiauto ja kuljettaja

–  Luotettavampi ja ammattimaisempi
–  Sopiva hybridivaihtoehto, hinta muuttopalvelun ja vuokraamisen välissä
+ Tarve talkoovoimille muuttotavaroiden kantamisessa

Mistä löytää sopiva toimija?

Vuokrayrityksia Suomessa ovat esim Hertz, Avis, Europcar, 24rent. Vuokrayritysten nettisivuilta löytyy useimmiten hinnat ja vapaat pakettiautot. Suomessa on paljon yrityksiä  jotka tarjoavat muuttopalveluita tai pakettiautoja kuljettajalla. Mutta mistä löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon? Googlesta etsiminen ja yksitellen tarjousten pyytäminen voi olla vaivalloista. Lomakkeet ovat erilaisia, puhelimitse ei välttämättä saa muuta kuin tuntihinnat yms. 

Ruutilla on valtakunnallinen, 150 muutto- ja kuljetusyritytsen verkosto. Täyttämällä lomakkeen tiedot saat vertailukelpoisia tarjouksia muutollesi suoraan sähköpostiin. Voit verrata tarjouksia kaikessa rauhassa kotisohvalta ja neuvotella yksityiskohdista suoraan muuttoyrityksen kanssa. Kokeile ruuttia tästä!

Toivottavasti sait hyödyllisiä vinkkejä muutollesi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

Terkuin Sebu/ruutti.fi

ps kurkkaa myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Muuttoilmoitus – minne kaikkialle se tarvitaan?
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Tässä muistilista mikäli päädyit vuokraamaan pakettiauton muuttoosi:

  • Valitse sopivan kokoinen pakettiauto. Ennen vuokrauksen tekemistä, selvitä, mikä koko ja tyyppi pakettiauto sopii parhaiten tarpeisiisi. Muista, että suurempi auto mahdollistaa enemmän tavaran kuljettamisen, mutta se voi olla hankalampi käsitellä. Valitse siis juuri sinun tarpeisiisi sopiva auto.
  • Tarkista ajokilometrit. Ennen vuokrauksen tekemistä, tarkista, montako ajokilometriä sisältyy vuokrahintaan. Monesti vuokrahintaan sisältyy tietty määrä ajokilometrejä ja ylimenevät kilometrit veloitetaan erikseen. Muista siis selvittää, kuinka paljon kilometrejä sinun on tarpeen ajaa ja varaa tarvittaessa lisäkilometrejä.
  • Maastaviennin sopiminen. Jos aiot ajaa vuokra-autolla ulkomaille, muista sopia siitä vuokraamisen yhteydessä. Usein maastaviennistä on sovittava erikseen ja vakuutusturva ulkomailla saattaa edellyttää erillistä sopimusta.
  • Tarkista ensimmäisenä auton kunto. Ennen kuin lähdet liikkeelle vuokra-autolla, tarkista huolellisesti auton kunto. Ota valokuvia mahdollisista olemassa olevista vaurioista ennen auton käyttöönottoa, jotta voit välttää väärinkäsityksiä tai ongelmia palautuksen yhteydessä. Muista myös ottaa valokuvia autosta palautuksen jälkeen.
  • Huomioi erityisvaatimukset. Jos tarvitset esimerkiksi peräkoukkua, mainitse siitä vuokraamolle etukäteen. Tarkista myös mahdolliset erityisvaatimukset, kuten auton käsittely- ja tankkausohjeet.
  • Täytä polttoainetankki ennen palautusta. Palauttaessasi vuokra-auton, muista täyttää polttoainetankki täyteen. Monesti autonvuokrausfirmat veloittavat ylimääräistä, jos tankki ei ole täynnä palautettaessa.

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.