fbpx
Skip to content

Voiko muuttokustannuksista saada kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen muutossa

Muuttaessasi uuteen kotiin tai valmistaessasi vanhaa asuntoa luovutuskuntoon kannattaa huomioida kotitalousvähennuksen hyödyt. Itse muuttopalvelun ostosta ei saa kotitalousvähennystä mutta muista muuttoon liittyvistä ostopalveluista ja tuotteista voi saada.

Mistä töistä voi saada kotitalousvähennystä muutossa?

Kotitalousvähennys voidaan saada seuraavista töistä, joita tehdään omassa asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa:

  • Keittiön, kylpyhuoneen ja muiden huoneiden remontointi
  • Omakotitalon kellaritilojen ja saunan remontointi
  • Omakotitalon sähkö-, putki- ja kaapelityöt
  • Ulkorakennuksen maalaus
  • Turvalukon asennus
 

Voiko kakkosasunnosta/kaupunkiasunnosta saada kotitalousvähennystä?

Voit saada kotitalousvähennyksen myös kakkosasunnossa tai kaupunkiasunnossa tehdyistä töistä. Huomioitavaa on, että vähennystä ei voi saada sijoitusasunnon remontista tai uudisrakentamisesta tai siihen verrattavasta täydennys- ja lisärakentamisesta. Mikäli tarvitset muuton keskellä kuljetusta huonekaluille, sorttiasemakuljetusta tai koko muuton niin kilpailuta kuljetus nyt Ruutin kautta. Täytä lomakkeeseen tiedot ja vastaanota tarjouksia.

Kotitalousvähennys voidaan saada seuraavista kotitaloustöistä:

  • Siivous
  • Ruuanlaitto
  • Pyykinpesu, silitys ja muu vaatteiden huolto
  • Piha-alueen ja puutarhan hoito
  • Lumenluonti
 

Myös hoiva- ja hoitotyöt, kuten lasten, vanhusten tai vammaisten hoito (peseminen, pukeminen, syöttäminen, huolenpito jne.) ovat sellaisia töitä, joista voit saada kotitalousvähennyksen. Avustaminen toista kaupassa tai pankissa asioinnissa on myös hoiva- ja hoitotyötä, joka voi olla oikeutettu vähennykseen, jos se tehdään osana laajempaa vähennykseen oikeuttavaa hoitotyötäilmoitusta.

Huomioitavaa on, että kotitalousvähennystä ei voi saada sellaisesta hoiva- ja hoitotyöstä, jota terveydenhoitopalvelut tekevät arvonlisäverottomasti.

Verottajan sivuilta voit nähdä yksityiskohtaisemman listan mistä voi hakea kotitalousvähennystä ja mistä ei. Katso lisää tästä:

Mikä yhteys aiheella on Ruuttiin? 

Ruutilla on verkosto muuttoalan yrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja paikallisesti ja kaupunkien välillä. Ruutin kautta voit kilpailuttaa muutot ja tavarankuljetukset ja saat varmasti kilpailukykyisen hinnan. Täyttämällä lomakkeen tiedot saat tarjouksia ja saat vertailtua niitä rauhassa jotta voit tehda hyviä ja harkittuja päätöksiä muutossasi. 

Toivottavasti hyödyit artikkelista! Mukavaa päivää!

Terkuin Ruutti- Sebu

 

Ps. kurkkaa myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.