fbpx
Skip to content

Pienen budjetin muutto - näin vähennät muutto kustannuksia

Pienen budjetin muutto: Miten vähentää muuton kustannuksia?

 

Muuttaminen voi olla kallista, mutta onneksi voit pienentää kuluja tekemällä joitakin asioita itse ja kilpailuttamalla palveluita. Tässä artikkelissa annamme parhaat vinkit siihen, kuinka minimoida muuton kulut pienellä budjetilla.

  1. Tee itse mahdollisimman paljon

Muuttoprosessi sisältää monia vaiheita, kuten tavaroiden pakkaaminen ja loppusiivous. Pienellä budjetilla muuttaessa kannattaa tehdä nämä tehtävät itse.

Esimerkki: Voit lainata muuttolaatikoita ystäviltä tai työpaikalta, jolloin säästät rahaa pakkausmateriaaleissa. Myös vanhojen sanomalehtien ja aaltopahvin käyttäminen suojamateriaalina voi olla edullinen vaihtoehto.

  1. Harkitse muuttokuorman kuljetusta

Muuttokuorman siirtäminen voi olla suuri kustannus, ja sen hinta riippuu vanhan ja uuden kodin välisestä etäisyydestä.

Esimerkki: Jos sinulla on tuttava, jolla on iso pakettiauto tai peräkärry, voit kysyä, voisitko lainata sitä muuton ajaksi. Tämä voi säästää merkittävästi rahaa verrattuna muuttofirman käyttämiseen.

  1. Kilpailuta palvelut

Vaikka et ehkä voi tehdä kaikkea itse, voit säästää rahaa kilpailuttamalla esimerkiksi sähkösopimuksen ja vakuutukset.

Esimerkki: Vertaa eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse edullisin vaihtoehto. Samoin tee vakuutusten kanssa – vertaile eri yhtiöiden tarjouksia ja valitse paras ja edullisin vaihtoehto sinulle.

  1. Suunnittele muutto ajankohtaan, jolloin se on edullisinta

Muuttojen hinnat voivat vaihdella ajankohdan mukaan. Yleensä kuukauden alku- ja lopput sekä viikonloput ovat kalliimpia.

Esimerkki: Järjestä muutto keskelle kuukautta ja arkipäivälle, jolloin muuttofirman palvelut ovat todennäköisesti edullisempia.

  1. Harkitse muuttorahoitusta tai muuttoavustusta

Jos tarvitset lisärahoitusta muuton toteuttamiseksi, voit hakea muuttolainaa tai tarkistaa, olisitko oikeutettu muuttoavustukseen.

Esimerkki: Jos olet opiskelija ja muutat opiskelupaikan perässä, voit hakea Kelalta opintotukea, joka kattaa osittain muuttokustannuksia. Kelan muuttoavustusta voi saada myös esimerkiksi avioeron, terveydellisten syiden tai perhekoon muutoksen vuoksi.

  1. Pyydä apua ystäviltä ja perheeltä

Apua muutossa voi saada myös ystäviltä ja perheeltä, jotka voivat auttaa pakkaamisessa, kuljetuksessa ja purkamisessa.

Esimerkki: Jos sinulla on ystävä, jolla on kokemusta muuttamisesta, voit pyytää häntä auttamaan sinua pakkaamisessa ja järjestämisessä. Samalla voit viettää aikaa yhdessä ja säästää rahaa ammattilaisen palkkaamisessa.

  1. Myy tai lahjoita tarpeettomat tavarat ennen muuttoa

Muutto on hyvä tilaisuus käydä läpi tavarat ja päättää, mitä todella tarvitset uudessa kodissasi. Tarpeettomien tavaroiden myyminen tai lahjoittaminen voi vähentää muuttokuorman kokoa ja siten myös muuttokustannuksia.

Esimerkki: Voit järjestää kirpputorin tai myydä tavaroita netissä ennen muuttoa. Näin saatat saada lisätuloja muuton kuluihin ja vähennät muuttokuorman kokoa.

Yhteenveto

Pienen budjetin muutto onnistuu, kun teet mahdollisimman paljon itse, kilpailutat palvelut, suunnittelet muuton edulliseen aikaan, harkitset rahoitusvaihtoehtoja ja pyydät apua ystäviltä ja perheeltä. Lisäksi muuttamisen yhteydessä kannattaa käydä läpi omat tavarat ja luopua tarpeettomista. Näiden vinkkien avulla voit säästää rahaa ja tehdä muutosta stressittömämmän kokemuksen.

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.