fbpx
Skip to content

Näin selviät muutosta voittajana -Katso vinkit pakkaamiseen

Tavaroiden pakkaaminen muuttoa varten

Uusi asunto odottaa ja vanha pitäisi saada tyhjennettyä! Miten hoitaa pakkaaminen? Sitä puidaan tässä artikkelissa. 

Aloita ajoissa. Vaikka muutto olisi buukattu kuukausien päähän on aina hyvä suunnitella ja aloittaa pakkaamiset ja suojaamiset hyvissä ajoin. Muutto on stressaavaa aikaa ja muuttujia on aina paljon. Tästä syystä on tärkeää aloittaa ajoissa. 

Mitä tarvitset: 

  1. Maalarinteippiä+tussin
  2. Kuplamuovia
  3. Muuttolaatikoita
  4. Jätesäkkejä
  5. Suojapahvia lattialle
  6. Hyvä olla: Hanskat, nokkakärryt, kantovaljaat, turvakengät
 

Pakkaa nämä viimeisenä

  1. Ruuanlaiton perustarvikkeet
  2. Hygieniatarvikkeet
  3. Siivoustarvikkeet ja imuri+luuta
  4. Pehmusteet kuten viltit ja lakanat

Suunnittele pakkaaminen

Päätä alkuun mistä haluat eroon. Onko sinulla tavaraa, urheiluvälineitä, keittiötarvikkeita, ajoneuvoja yms mitä et ole käyttänyt vuosiin? Muutto on aina oiva tilaisuus päästä eroon turhasta tavarasta, ja aloittamalla tarpeeksi hyvissä ajoin saat helpommin myytyä suuremman osan. Tietyt asiat liikkuvat torin kautta nopeasti mutta esim ylimääräinen talvirengas voi odottaa ostajaa viikkojakin. Hyvä nyrkkisääntö tavaroista on: ellei kukaan ole käyttänyt kahteen vuoteen niin myy tai kierrätä. Sitten vain tuuttaamaan ilmoituksia toriin! Tila tämän jälkeen muuttolaatikoita, joko pahvisia tai muovisia. Yksiö tai kaksi vaatii noin 20-50laatikkoa, kolmio, neliö noin 50-80 laatikkoa. Etenkin vuokralaatikoissa ei kannata säästää sillä on todella ärsyttävää pakata irtaimistoa etupenkeille, reppuihin yms hätäratkaisuna kun muuttolaatikot pääsevät loppumaan kriisellä hetkellä. 

Suojaa kalusteet ja lattia ennen muuttoa

Teippaa kuplamuovilla kalusteiden terävät kulmat jotta ne eivät mene rikki tai naarmuunnu. Voit myös peittää koko kalusteen jos muovia riittää. Laita sohvan tyynyt jätesäkkeihin ja irroita divaaniosat yms. huonekalut jotka saa pienempiin ja helpommin kannettaviin osiin. 

Pihan ja parvekkeen tavarat on tavallisesti kestäviä eivätkä likaannu, esim ulkorottinkisohvaa harvoin tarvisee suojata. Katso ettei pihalle jää mitään. 

Suojaa lattia suojapahvilla tai aaltopahvilla. Teippaa pahvit kunnolla kiinni toisiinsa ettei niihin liukastu kävellen tai nokkakörryjen kanssa. Etenkin parkettilattia on tärkeä suojata koska muuttaessa on vaikea ottaa kenkiä pois kesken kantamisen. Ammattimuuttomiehet joutuvat muutenkin pitämään kenkiä päällä turvallisuussyistä.

 

Aloita tavaroiden pakkaus systemaattisesti

1) Pakkaa kierrätettävät tavarat materiaalin mukaan

Pakkaa jätteet niin kuin lajittelisit ne sorttiasemalla (metalli, sekajäte, muovi, pinnoitettu puu, tekstiilit yms) Tähän voit käyttää muuttolaatikoita tai jätesäkkejä. Merkitse säkit ja laatikot kirjaimin SA (Sorttiasema).

2) Pakkaa olohuoneen tavarat muuttolaatikoihin.

Muista jättää tilaa niin että laatikot saa lastattua päällekkäin. Särkyviin asioihin esim vaaseihin on hyvä laittaa käsipyyhkeitä, kuplamuovia tai joku vaatekappale etteivät ne pääse liikkumaan laatikossaan. Merkitse olohuoneen tavarat kirjaimin O(Olohuone). 

3) Pakkaa keittiön tavarat muuttolaatikoihin.

Käytä viinilaseille alkuperäisiä pakkauksia jos mahdollista, muutoin kannattaa suojata kaikki lasit sanomalehdellä, käsipyyhkeillä tai vastaavalla. Tärkeintä on että niiden päälle tule mitään painavaa ja että ne eivät pääse liikkumaan laatikossa ajomatkan tai kantamisen aikana. Merkkaa nämä laatikot kirjaimella K (Keittiö). 

4) Pakkaa makuuhuoneen vaatteet jätesäkkeihin.

Säkit toimivat kiilana muuttoautossa etteivät tavarat liiku. Koita saada kokonainen viikattu kasa vaatteita sisään säkkiin tai useampi henkarissa oleva paita taitettuna sisään säkkiin. Näin saat ne pakattua ja ulos säkeistä ja suoraan kaappiin uudessa kodissa. Sängyn petauspatjan saa usein kahteen jätesäkkiin jotka laitat molemmista päistä. Merkkaa jätesäkit kirjaimin MH Makuuhuone). Jos muuttoauto ei tule kovin särkyvää tavaraa niin voit myös laittaa vaatteet muuttolaatikoihin, näin saat ne viikattuna suoraan kaappiin.

5) Tyhjennä varaston tavarat mieluiten pahvisiin muuttolaatikoihin.

Katso vielä kerran onko vanhat lenkkarit ja lasten pieneksi menneet luistimet todellakin tarpeellista pakata mukaan. Pakkaa tavarat laatikoihin ja merkitse kirjaimella V (Varasto). 

Kun asunto on tyhjennetty niin on loppusiivouksen aika. Tämän voi tehdä itse tai ostaa palveluna. Suosittelemme ostamista koska se on yksi päänvaiva vähemmän ja pystyt keskittymään tavaroiden lajitteluun ja sisustukseen uudessa kodissa.

Pakkaa muuttoauto

Katso ensialkuun että auto on tarpeeksi puhdas ja lakaise jos tarpeen. Kivet, ruuvit yms. voivat tehdä ikävää jälkeä huonekaluihin. Aluksi kanna sisään painavat huonekalut, laita ne niin syvälle autoon kun mahdollista. Sitten keittiön tavarat, olohuoneen tavarat, makuuhuoneen tavarat ja varastotavarat. Varastossa on usein paljon irtaimistoa joten ne on hyvä laittaa viimeiseksi. Sorttiin menevät tavarat on hyvä jättää omaksi kuljetuskeikaksi(jos tavaraa on useamman autokuorman verran) koska roskia ja kierrätettävää tavaraa tuppaa ilmestymään aina lisää eikä sorttiasema aina ole matkan varrella.

Muista sitoa tavarat kiinni liinoilla ja voit myös käyttää esim vaatteita, tyynyjä tai muita tekstiilejä sisältäviä jätesäkkejä kiiloina ja sijoittaa niitä huonekalujen ja laatikoiden väliin. Nyt voit hypätä autoon ja suunnata uuteen kotiin!

Pura muuttolasti uudessa kodissa

Aloita viemällä varastoon kaikki varastoitavat laatikot + irtamisto. Vie tämän jälkeen muuttolatikot nimettyihin huoneisiin. Kun kaikki tavarat on sisällä niin on hyvä hetki hengähtää hetkeksi ja tilata vaikka pizzat muuttoporukalle. Näin saat ladattua energiatasot niin että jaksat purkaa laatikot ja viimeistellä muuton. 

Kasaa tyhjät muuttolaatikot paikkaan jossa ne on vähiten tiellä. Heitä pehmusteena olleet lakanat ja pyyhkeet pesuun. Poista suojamuovit huonekaluista ja laita huonekalut paikoilleen. Kasaa vielä kaikki suojamuovit, rikkinäiset pahvilaatikot, ja muut roskat ja vie autoon. Käy hakemassa sorttasemalle vietävät tavarat vanhasta kodista ja heitä kaikki tavarat sorttiin yhdellä keikalla.

Sitten voit kurvata takaisin nauttimaan uudesta kodista🥳

–> Poimi sinulle sopivat vinkit
Yksikään muutto ei ole samanlainen ja kaikkia vinkkejä ei luonnollisesti tarvitse noudattaa. Muutot vaihtelevat asunnon koon, matkan, kerroksien, tavaroiden, asukkaiden yms mukaan. Kokosimme vinkit mediaaniasunnon muuttoon – toivottavasti saat poimittua siitä hyödyllisiä ajatuksia tai raamit omalle muuttosuunnittelulle. Mikäli tarvitset apua muutossa niin voit myös kilpailuttaa muuttopalvelun ruutin kautta. Ruutilla on verkosto muuttomiehiä jotka tekevät muuttoja sekä kuljetusyrityksiä jotka voivat hoitaa muuttoja toiselle paikkakunnalle, esim paluumatkalla toiselta keikalta. Kilpailutus on ilmainen eikä sido sinua, haluamme vain antaa sinulle lisää mahdollisuuksia miten selvitä muutosta parhaimmalla tavalla.  

Terkuin Sebu/ruutti.fi

PS. muista myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Muuttoilmoituksen tekeminen

 

Näin kilpailutat muuton:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 100 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.


Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto kuljettajia jotka tekevät muutto- ja tavarankuljetus keikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat eri alojen ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetus voi olla esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Oletko muuttamassa? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎