fbpx
Skip to content

Mikä on lain mukainen muuttopäivä?

Muuttopäivä vuokrasopimuksen päätyttyä

Lain mukaan muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Esimerkiksi, jos sopimuksen päättymispäivä on perjantai, muuttopäivä on maanantai. Mikäli maanantai on pyhäpäivä, muuttopäivä on tiistai. Muuttopäivänä vuokralaisella on velvollisuus jättää puoli huoneistosta vuokranantajan käytettäväksi. Seuraavana päivänä huoneiston on oltava tyhjä ja siivottu ja avaimet luovutettava vuokranantajalle. Hallinta-aika jatkuu avainten luovutukseen asti. Muut vuokrasuhteeseen perustuvat tilat on myös tyhjennettävä. Nämä tilat voivat olla vuokrasopimukseen kuuluvat muut tilat kuten autotallit, varastot, ullakkovarastot/”kanahäkit” jotka kaikki tulee tyhjentää ellei erikseen muuta sovittu. Mikäli varastoja ei tyhjennetä niin isännöintiyritys voi nopeallakin varoitusajalla käydä heittämässä tavarat kaatopaikalle, sillä ne eivät saa lojua esim varaston ulkopuolella paloturvallisuussyistä.

Muuttopäivästä voi myös sopia vuokranantajan kanssa 

Muuttopäivä voidaan myös sopia tapahtuvaksi vuokrasopimuksen päättymispäivänä, jolloin vuokralainen on velvollinen luovuttamaan huoneiston puhtaana ja tyhjänä vuokranantajan käytettäväksi. Tästä tulee kuitenkin sopia selkeästi vuokrasopimuksessa. Lain mukaan vuokralaisella on velvollisuus maksaa vuokraa hallinta-ajalta, joka alkaa vuokrasopimuksen alkamisestia ja päättyy, kun hän luovuttaa takaisin avaimet ja huoneiston vuokranantajan hallintaan. Hallinta-aika voi kuitenkin päättyä ennen irtisanomisajan loppumista, jos vuokralaiset sopivat siitä ja jos uusi vuokralainen on jo tulossa huoneistoon. On tärkeää sopia kumpi vuokralaisista vastaa vuokrasta jäljellä olevilta irtisanomisajalta. Ei ole hyvän vuokratavan mukaista periä päällekkäistä vuokraa kahdenlta vuokralaiselta. Tärkeintä on että asioista sovitaan selvästi vuokralaisen ja vuokranantajan välillä. Tavallisista tavoista voidaan poiketa kunhan molemmat osapuolet ovat tietoisia asiasta. 

 

Muista sopia muuttopäivän asiat selvästi:

1) Milloin asunnon tulee olla tyhjä ja siivottu? Kellonaika ja pvm
2) Milloin avaimet palautetaan ja minne? Kellonaika, pvm ja paikka (Jos isännöintitoimisto niin aukioloajat tärkeä tietää)
3) Milloin vuokravakuus maksetaan takaisin?

Toivottavasti artikkelista oli hyötyä. Voit lukea lisää finlexin sivuilta tästä

Mikäli olet muuttamassa ja tarvitset muuttoapua niin ruutin kautta saat helposti kilpailutettua muuton. Täytä vaan lomakkeessa pyydetyt tiedot ja vertaile tarjouksia kaikessa rauhassa. 

 

Terkuin Sebastian/ruutti.fi

 

Ps. kurkkaa myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.