fbpx
Skip to content

Ruutin muistilista muuttoilmoituksen tekoon

Oletko muuttamassa? Tästä näet minne tehdä muuttoilmoituksen:

Tiedätkö minne kaikkialle muuttoilmoitus tulee tehdä? Kokosimme tärkeimmät asiat jotka tulisi muistaa muuttaessasi uuteen kotiin:

1) Muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin.

 Voit tehdä sen digi- ja väestöviroston sivujen kautta. (https://dvv.fi/muutto)

2) Muuttoilmoitus sähköyhtiölle.

Tee ainakin 4pv ennen varsinaista muuttopäivää. Pikaiset siirrot onnistuvat usein mutta saattavat maksaa ylimääräistä. 

3) Muuttoilmoitus kodin wifi-/laajakaista yhtiölle.

Tämäkin kannattaa tehdä ajoissa. Kodista puuttuva wifi on yllättävän ärsyttävä ja saattaa joskus kestää useita päiviä, etenkin jos asentajan kotikäynnille on tarvetta. Puhelimen hotspot-netti toki toimii mutta saattaa vaikeuttaa työntekoa eikä tee hyvää puhelimen akulle. 

4) Muuttoilmoitus vakuutusyhtiölle.

Kotivakuutus tulee päivittää uuteen osoitteeseen. 

5) Muuttoilmoitus isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle.

Tämä tulee tehdä sähköpostitse, kirjallisen lomakkeen kautta tai isännöitsijän kotisivujen kautta.

 

Muuttoilmoitus viranomaisille

Muuttoilmoitus viranomaisille on lakisääteinen, sillä ilmoituksella päivittyvät mm. mihin kuntaan maksat veroja ja missä saat äänestää. Viranomaisille pitää ilmoittaa aina kun muutat pysyvästi ja asut uudessa kodissa yli 3 kuukautta.

Muuttoilmoituksen viranomaisille voi tehdä netin kautta tästä tai siihen tarkoitetulla lomakkeella tai postitse. Taloyhtiöille voi ilmoittaa yhteystietonsa joko sähköisesti tai asiakaskäynnin yhteydessä tai soittamalla. Joillakin isännöintiyrityksillä on tähän myös omat nettisivut, joiden kautta asiointi hoituu helposti. 

Muuttoilmoitus huoltoyhtiölle ja isännöitsijälle

Muuttoilmoitus maistraatille ja postille ei välity suoraan taloyhtiölle tai isännöitsijälle, joten asukkaan on tehtävä erillinen muuttoilmoitus taloyhtiölle. Ilmoitus voidaan tehdä puhelimitse tai verkossa, ja huoltoyhtiö muuttaa nimet asunnon oveen, rappukäytävän nimitauluun, postialatikkoon yms riippuen onko kyse kerrostalo tai rivitalo/paritalo. 

Jos taloyhtiössä on oma huoltoyhtiö, muuttoilmoitus tehdään suoraan huoltoyhtiölle. Muuttoilmoituksen lisäksi tarvitaan mittarinlukemailmoitus, jos sähkö ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

Jos taloyhtiöllä ei ole omaa huoltoyhtiötä, muuttoilmoitus voidaan tehdä lomakkeella tai sähköpostilla taloyhtiön kirjanpitäjälle. Asukkaan on hoidettava nimikyltti tai nimitarra asunnon oveen, postilaatikkoon ja rappukäytävän nimitauluun. Taloyhtiö vastaa kaikista kuluista, joten ostokuitit ja tilinumero voidaan toimittaa suoraan taloyhtiön kirjanpitäjälle.

Usein kysyttyä muuttoilmoituksesta

Tarvitseeko Kelalle tehdä erikseen muuttoimoitusta?

Sinun ei tarvitse tehdä erillistä muuttoilmoitusta Kelalle, sillä tiedot muutosta päivittyvät automaattisesti väestörekisteristä. 

Voiko perheenjäsenten muuttoilmoituksen tehdä samalla?

Kyllä. Tiedot samanaikaisesti muuttavista perheenjäsenistä voidaan antaa yhdessä muuttoilmoituksessa. Huoltajat ilmoittavat yleensä samalla tiedot lapsistaan kuin itsestään. 

Tarvitseeko muuttoilmoitusta tehdä erikseen maistraattille?

Ei tarvitse. Kun teet muuttoilmoituksen Postin tai digi- ja väestoviraston sivuilla, tiedot päivittyvät automaattisesti myös maistraattiin, joten erillistä ilmoitusta maistraatille ei tarvita. Voit tehdä muuttoilmoituksen Digi- ja väestötietorekisteriin tästä.

Tarvitseeko tehdä erikseen muuttoilmoitusta kuntosalille ja muille harrastuspaikoille?

Kyllä. Yksityisyritykset harvoin saavat osoitetietoja virastorekisteristä. Muuttaessa kannattaa miettiä huolella minne kaikkialla haluaa ilmoituksen. Kuntosalit, harrastetoiminta, kerhot yms vapaa-ajan toiminta on hyvä pitää ajantasalla missä asut ettei laskut, jäsenkirjeet tai lehdet yms mene väärään paikkaan. 

Lisäksi muita paikkoja jonne hyvä tehdä muuttoilmoitus:

Tässä on luettelo tahoista, joille olisi lisäksi hyvä tehdä muuttoilmoitus uudesta osoitteestasi:

  • Ystäville, läheisille ja sukulaisille
  • Yhdistykset, harrastuspaikat tai järjestöt jossa olet aktiivinen
  • Työpaikallesi tai opiskelupaikallesi
  • Pankillesi, kirjastollesi ja vakuutusyhtiöllesi
  • Laajakaistayhtiölle, sähköyhtiölle ja puhelinoperaattorille
  • Lehtitilauksiisi
  • Taloyhtiöösi, isännöitsijääsi tai huoltoyhtiöösi
  • Erilaisiin nettipalveluihin, joihin voit vastaanottaa laskuja tai tavaroita postitse.
 

Toivottavasti koit Ruutin vinkit hyödylliseksi! Mikäli tarvitset muutossasi apua niin Ruutilla on valtakunnallinen verkosto muuttoyritykset jotka antavat tarjouksia muutoista palvelumme kautta. Jos muutto siis ajankohtainen, kilpailuta se Ruutin kautta!

Terkuin Sebu/ruutti.fi

ps. kurkkaa myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muutto-ja kuljetuskeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetusalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetus on useimmiten: huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttopalvelua? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin muuttoyritykset tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yritykselle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.