fbpx
Skip to content

Muutto edessä? Katso tästä vinkit sujuvaan muuttoon!

Oletko muuttamassa? Kokosimme sinulle vinkit sujuvaan muuttoon:

Muutto uuteen kotiin on jännittävää aikaa ja stressitöntä muuttoa tuskin on olemassa, mutta – pienellä suunnittelulla muutto voi kuitenkin hoitua sujuvammin:

Paras tapa hoitaa muutto on varmaankin makuasia. Mikäli muuttoaikataulussa on epävarmyystekijöitä tai joudut tekemään pintaremonttia, muuttoa + siivousta samaan aikaan – tällöin ns “monta rautaa tulessa” -tyyppinen muutto voi sujua paremmin talkoovoimin.(Kaverit voivat maalata seiniä ja puunata – maksetut muuttomiehet tekevät vain muuttoa). Jos puolestaan olet hyvissä ajoin liikenteessä ja tarvitset vain muuttoauton ja luotettavat kantajat + haluat päästä helpommalla – tällöin suosittelemme käyttämään muuttofirmaa. 

1) Punnitse muuttosi vaihtoehtoja hyvissä ajoin

Muuton helpottamiseksi on lisäksi hybridivaihtoehtoja.  Voit myös valita yhdistelmäratkaisun, jossa vuokraat muuttoauton ja kuljettajan muuttofirmaa käyttäen ja tavaroiden kantamisen hoitaa oma porukka. Jos päätät vuokrata itse pakettiauton tai peräkärryn, muista suunnitella autovuokraus etukäteen.

2) Kierrätä, myy ja heitä pois turhat tavarat 

Muutto on siihen paras mahdollinen tilaisuus sillä tavarat joudutaan siirtää joka tapauksessa. Myy tavarat torissa tai nettihuutokaupoissa, vie loput kierrätyskeskukseen ja jos jotain ei kelpaa sinne niin loput tavarat sorttiasemalle.

3) Hanki muuttolaatikot

Muuttolaatikot ovat turvallisin ja vaivattomin tapa kuljettaa tavaroita, etenkin painavimmille tavaroille. Kannattaa varata yksi muuttolaatikko neliömetriä kohden, jotta voi arvioida, kuinka monta laatikkoa tarvitsee. Tämän lisäksi kannattaa hankkia pahvilaatikoita etenkin varastotavaroille, koska pahvilaatikoita ei tarvitse palauttaa jos vuokraat muuttolaatikot. Ja itse ostetut muuttolaatikot saattavat viedä turhaa tilaa jos varastotavaroiden määrä muuttuu .

4) Aloita pakkaaminen ajoissa ennen muuttoa

Näin varmistat turvallisemman muuton tavaroillesi. Rikkoutuneet lasit, varastolaatikoissa olevat hygieniatarvikkeet yms ärsyttävät jo valmiiksi stressaavassa päivässä. Tässä tarkemmat vinkit miten pakata oikein muutossa.

5) Muista myös ullakko

Tarkista myös ullakko, kellarit ja vintit. Usein nämä paikat jäävät huomaamatta, ja esimerkiksi polkupyörät tai matkalaukut jäävät helposti unholaan.

6) Käytä muuttotarroja tai tussia

Pakkaa tavarat huone huoneelta ja merkitse muuttolaatikoiden sisältö erivärisillä muuttotarroilla, jotka kuvaavat eri huoneita. Näin laatikot voi viedä suoraan oikeisiin huoneisiin, mikä helpottaa purkamista. Merkitse laatikoihin myös niiden sisältö. Post-it lappuja saa melkein kaikista lähikaupoista. 

7 )Tärkeimmät tavarat omaan laatikkoon

Pakkaa kaikista tärkeimmät tavarat, kuten lääkkeet, hammasharjat ja kahvinkeitin, omaan erilliseen, helposti tunnistettavaan laatikkoon. Tämä auttaa löytämään tärkeimmät tavarat nopeasti muuton keskellä.

8) Hanki pakkausmateriaalit

Muuttolaatikoiden lisäksi muutossa tarvitaan muita pakkausmateriaaleja. Varaudu ainakin kuplamuovilla, muuttoteipeillä, kelmulla ja teipillä. Kelmun käyttö voi korvata teipin, jolloin välttyy teippijäljiltä huonekaluissa. Käytä esimerkiksi kuplamuovia suojaamaan arkoja pintoja, ja kääri hauraat esineet muoviin tai pyyhkeisiin. Muista myös suojata kulkureitit, ovenpielet ja vanhat arvohissit naarmuilta ja kolhuilta. Katso tästä vinkit miten suojata tavarat muutossa.

9) Käytä tarpeeksi tilavaa muuttoautoa

Tarpeeksi tilavan muuttoauton avulla saat nopean ja ympäristöystävällisen muuton. Usein kaikki kodin tavarat mahtuvat kerralla autoon, eikä montaa kierrosta tarvitse ajaa. Varmista kuitenkin pääsy esim sisäpihalle tai mahdollisimman lähelle ulko-ovea. Sisäpihoilla saattaa olla korkeus, leveys tai painorajoituksia. 

10) Älä pinoa muuttolaatikoita liian korkeaksi

Muoviset muuttolaatikot ovat kestäviä mutta älä pinoa liian montaa päällekkäin. Painava laatikko on helpompi nostaa ylös kuin alas.(korkealta) Pinottavuuden parantamiseksi laatikot kannattaa pinota neljän laatikon pinoihin.

11) Lastaa muuttoauto peräseinästa aloittaen

Aloita muuttoauton lastaus kantamalla ensin muuttolaatikot auton peräseinää vasten. Sitten voit lastata huonekalut ja lopuksi ylimääräiset tavarat ja säkit. Näin muuttoauto on helppo lastata ja purkaa.

12) Tee uuteen asuntoon muuttotarkastus

Tee uuteen asuntoon muuttotarkastus kun koti on vielä tyhjillään. Ota valokuvia mahdollisista vaurioista tai tahroista ja välty tarpeettomilta ongelmilta. Etenkin vuokra-asunnoissa tämä om tärkeetä ettei maksamaasi vuokravakuutta mene edellisen asukkaan törttöilyihin/naarmuihin asunnossa.

13) Käytä asennuspalveluita

Asennuspalvelu helpottaa lamppujen kiinnitystä sekä pesukoneen tai tiskikoneen asennusta ja vältät varmasti vesivahingot. Huomioi myös nämä asiat kun siirrät pesukonetta.

14) Siirrä kotivakuutus uuteen osoitteeseen ja muista tehdä muuttoilmoitus

Kotivakuutus kannattaa pitää voimassa heti muuttopäivänä mahdollisten vahinkojen varalle. Omatoimisissa muutoissa kannattaa erityisesti varmistaa kotivakuutuksen voimassaolo. Tarkista myös miten muutto vaikuttaa Kelan tukiisi(asumistuki, työttömyystuki yms) tai jos olet oikeutettu Kelan maksamaan muuttotukeen.

 

Toivottavasti sait hyödyllisiä vinkkejä muutollesi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

Terkuin Sebu/ruutti.fi

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen. Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput!

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.