fbpx
Skip to content

Harkitsetko muuttamista toiselle paikkakunnalle? Kokosimme sinulle vinkit!

Kokosimme sinulle vinkkejä muuttaessasi toiselle paikkakunnalle

 

Muutto toiselle paikkakunnalle on iso päätös. Tässä vähän vinkkejä joiden myötä muutto helpottuisi hieman. Kun muutat uudelle paikkakunnalle josta et välttämättä tiedä paljoa, niin on hyvä suunnitella muuttoa mahdollisimman käytännöllisellä tasolla arjessa. Tee siis alkuun prioriteettilista missä sinun tarvitsee/haluat olla ja kuinka usein.

Esimerkkinä:
– Koulussa/työpaikalla 5 krt viikossa
– Isossa ruokakaupassa 2krt viikossa
– Kuntosalilla 2krt viikossa
– Jossain kivassa kahvilassa 1krt viikossa

Listauksen jälkeen hahmotat selkeäämin missä haluat olla fyysisesti. Käytä tätä perustuksena kun jatkat suunnittelua.

 

Missä koulu/työpaikkasi sijaitsee uudella paikkakunnalla?

Muuttamalla lähelle saatat säästää paljon aikaa liikenteestä tai matkalta töihin/oppilaitokselta. Tämä helpottaa aina arkea etenkin kun paikat eivät vielä ole niin tuttuja.

Tutustu kaupunginosiin uudella paikkakunnalla

Googleta ja etsi keskustelupalsoilta tietoa kyseisestä kaupungista niin saatat löytää hyviä alueellisia mielipiteitä paikallisten suusta ennekuin teet lopullista päätöstä muutosta. 

 

 

Muut tärkeät asiat muuttaessasi toiselle paikkakunnalle

Joillekin on tärkeää olla parhaalla paikalla ulkoilupaikkojen lähellä ja jotkut priorisoivat keskustaelämistä jossa kaupat ja palvelut ovat vieressä. Huomio siis sinulle tärkeät asiat arjessa kuten:

Harrastus- ja liikuntamahdollisuudet

Kuntosalit, kirjakerhot, kirjasto, kamppailusalit, biljardisalit, uimahalli, tennishalli yms. Harrastukset on mukava pitää lähellä etenkin jos on aktiivinen harrastaja.

Ulkoilumahdollisuudet

Luonnonpuistot, luontopolut, juoksupolut, koirapuistot. Nämä on myös hyvä pitää lähellä jos intressiä viettää paljon aikaa ulkosalla. Kaupunkikeskusta ei välttämättä silloin ole paras paikka, vaan kannattaa katsoa asumismahdollisuuksia hieman kauempaa

Palvelut

Isot ruokakaupat, vaatekaupat, palvelukeskittymät ym ovat tavallisesti lähellä keskustaa. Tosin isot tavaratalot saattavat nykyään löytyä keskittymistä myös keskustan ulkopuolella. Nämä keskittymät on hyvä tarkistaa etukäteen koska voi olla hyvä tilaisuus juurikin yhdistää esim palvelut ja luonto. 

 

Liikutko autolla vai julkisilla?

Tämä vaikuttaa toki myös päätöksiin. Etenkin ilman autoa kannattaa selvittää lähimmät kaupat ja muut arjen tärkeät palvelut. Kannattaa huomioida siirtymäajat riippuen siitä onko sinulla auto vai liikutko esim bussilla.

Hyödynnä Facebook-ryhmät jo ennen muuttoa

Melkein kaikissa kaupungeissa tai kunnissa on omat facebook sivut. Usein täällä toivotetaan uudet muuttajat avosylin vastaan ja autetaan integroitumaan uuteen kotipaikkakuntaan. Tänne voit esim tiedustella mistä löytyy sinulle tärket paikat esim “koiraihmiselle hyvät ulkoilupaikat tai kiireiselle kaupunki-ihmisille keskeinen paikka palveluiden keskeltä. 

Suunnittele muutto

Sitten kun olet tehnyt päätöksiä muuttamisesta toiselle paikkakunnalle niin voit kilpailuttaa muuttoyrityksen Ruutin kautta. Ruutilla on muuttoyritys-verkosto koko Suomessa jotka tekevät muuttoja riippuen reiteistään ja toiminta-alueistaan. Täytä lomakkeen tiedot ja vertaile tarjouksia helposti sinulle sopivalla ajalla. 

Huomioi myös nämä

Toivottavasti artikkelista oli sinulle hyötyä! Onnea uuden kodin etsimisessä ja toivottavasti tämä madalsi hieman kynnystä hyppäämään rohkeasti tuntemattomaan eli muuttamaan toiselle paikkakunnalle. 

Terkuin Ruutti-Sebu

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä kuljetusta koskevat tiedot niin muuttoyritykset tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Saat tarjouksia heiltä joiden reitille tai alueelle kuljetuspyyntö osuu.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tai hylätä tarjoukset tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan muuttoyrityksen kanssa. Sinä päätät.

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoalan yrityksiä ympäri Suomen. Ruutti-kuljettajat ovat logistiikka-alan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Kuljetus voi olla esim. omakotitalon, rivitalon, kerrostaloasunnon tai loma-asunnon mutto, huonekalujen siirto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen tai toiminta-alueelleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎