fbpx
Skip to content

Kannattaako muutto hoitaa itse vai käyttää muuttopalvelua? Teimme sinulle vertailun!

Vertailu: Muuton hoitaminen itse vs. Ruutin kautta

Teenkö itse vai hoidanko ammattilaiset paikalla. Tämä kysymys on melkein kaikkien muuttajien huulilla kun h-hetki eli muuttopäivä lähestyy. Sama kysymys tulee monesti vastaan muissakin asumisen tilanteissa, esim remonteissa, pyörähuollossa tai muussa tilanteessa jossa on mahdollista tehdä itse tai ulkoistaa. Tässä artikkelissa vertailemme kahta muuttotapaa: Itse muuttoaminen tai muuttopalvelun kilpailutus Ruutin kautta. Lue lisää ja toivottavasti jotain painuu mieleen!

1.Itse muuttaminen: Säästät rahaa ja vietät aikaa ystävien kanssa

Itse muuttaminen tarkoittaa, että järjestät muuton itse ilman ulkopuolista apua muuttoyritykseltä. Tässä tapauksessa tarvitset aikaa pakkaamiseen, kuljetukseen ja purkamiseen. Lisäksi tarvitset todennäköisesti apua ystäviltä tai perheeltä, sillä muuttoon liittyvät tehtävät ovat usein työläitä ja tietyt tavarat vaativat useamman kantajan jotta ne saadaan lastattua ja purettua turvallisesti ja rikkoutumatta. Mikäli kaikilla on hyvin aikaa niin päivä saattaa kuitenkin mennä ihan mukavasti. Aloitatte pakkaamisen hyvissä ajoin ennen muuttoa ja varaatte riittävästi aikaa tavaroiden siirtämiseen. Ehkä yksi ystävistäsi lainaa sinulle pakettiauton, ja toinen auttaa sinua kantamaan raskaita huonekaluja. Muuton jälkeen siivoatte yhdessä vanhan asunnon ja vietätte ansaitun tauon uudessa kodissasi. Pix, pox ja paketissa!

2. Kilpailutat muuttopalvelun Ruutin kautta: Luotto ja ammattitaito

Ruutti on Suomen suurimpia muuttojen kilpailutuspalveluita, joka auttaa sinua löytämään parhaan muuttofirman tarpeisiisi. Palvelun avulla voit kilpailuttaa muuton ja saada tarjouksia muuttofirmoilta nopeasti ja vaivattomasti. Ruutin kautta voit kilpailuttaa koko muuton tai vain osan siitä, kuten tavaroiden kantamisen ja kuljetuksen. Päätitkö käyttää Ruuttia muuton kilpailuttamiseen? Täytät muuttosi tiedot tarjouspyyntölomakkeeseen, ja saat useita tarjouksia muuttofirmoilta sähköpostiisi. Vertailet tarjouksia ja valitset sopivan muuttofirman. Muuttofirma hoitaa pakkaamisen, kuljetuksen ja purkamisen puolestasi, ja sinä voit keskittyä uuden kodin järjestelyyn ja sisustamiseen. Ei kuulosta tämäkään lainkaan pahalta!


Pohdi millä resursseilla olet muuttamassa

Valitessasi itse muuttamisen tai Ruutin palveluiden välillä, mieti seuraavia asioita ja muista olla mahdollisimman realistinen:
Kuinka paljon aikaa ja energiaa sinulla on käytettävissäsi muuttoon?

Itse muuttaminen vaatii enemmän aikaa ja vaivaa, kun taas Ruutin avulla voit keskittyä muihin muuton osa-alueisiin.

  • Kuinka paljon apua saat lähipiiristäsi? Jos sinulla on riittävästi apua saatavilla, itse muuttaminen voi olla hyvä vaihtoehto. Jos taas apua on vähemmän tarjolla, Ruutin voi olla parempi valinta.
  • Kuinka paljon muutettavaa tavaraa sinulla on? Suuremmissa muutoissa ulkopuolisen avun tarve kasvaa.
  • Millainen aikataulu muutolla on? Tiukemmalla aikataululla ulkopuolisen avun hyödyntäminen voi olla järkevää.
  • Osaatko ajaa muuttoautoa? Onko sinulla ajokorttia tarpeeksi isolle muuttoautolle?

Lopullinen päätös itse muuttamisen ja Ruutin välillä riippuu täysin sinun tarpeista, resursseista ja budjetista.

Tärkeintä on, että valitset itsellesi sopivan muuttotavan, joka tekee muutosta mahdollisimman sujuvaa ja stressitöntä.

Yhteenveto vertailusta muuttotarpeelle:

Onko sinulla ja ystävilläsi hyvin aikaa? Hoida muutto itse.
Saatko lainata lähipiiriltä muuttoautoa? Hoida muutto itse.
Oletko kiireinen? Käytä Ruuttia.
Epäröitkö ajamista muuttoautolla? Käytä Ruuttia.
Onko sinulla paljon tavaraa tai painavia huonekaluja? Käytä Ruuttia.
Onko sinulla omia muuttolaatikoita? Hoida muutto itse.

Muutto on aina hieman stressaavaa, mutta oikean muuttotavan valitseminen helpottaa prosessia huomattavasti. Itse muuttaminen on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on riittävästi aikaa, ystäviä ja muita resursseja käytettävissäsi. Ruutin avulla voit puolestaan ulkoistaa muuton ammattilaisille ja keskittyä muihin tärkeisiin asioihin muuton yhteydessä.

Toivottavasti näillä vinkeillä saat selkeyttä mikä muuttotapa sopii parhaiten sinulle.

Onnea muuttoon ja uuteen kotiisi!

Terkuin Sebu

Kurkkaa lisäksi muita vinkkejä muuttoihin liittyen!

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia. 


Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎