fbpx
Skip to content

Milloin kannattaa muuttaa? Katso vinkit!

Muuton ajankohdalla voi olla paljonkin merkitystä - Tässä muutama vinkki jolla voit säästää rahaa ja aikaa

Muuton suunnittelu ja toteutus voivat olla stressaavia, mutta oikean ajoituksen valitseminen voi säästää sekä aikaa että rahaa. Tässä artikkelissa annamme käytännön vinkkejä siitä, kuinka voit optimoida parhaan muuttopäivän.

1. Tarkista irtisanomisajat

Ennen muuttoa on tärkeää tarkistaa nykyisten sopimusten, kuten sähkö- ja vuokrasopimusten irtisanomisajat. Esimerkiksi vuokrasopimuksen irtisanomisaika voi vaihdella sen mukaan, onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Varmista, että uudet sopimukset alkavat vasta, kun vanhat sopimukset päättyvät, jotta vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Jos muutat kesken määräaikaisen sopimuksen niin saatat joutua maksamaan tyhjästä.

2. Valitse muuttopäiväksi keskiviikko keskellä kuukautta

Ei nyt tietenkään ihan absoluuttista – mutta suosituimmat muuttopäivät ovat kuitenkin yleensä perjantaista maanantaihin sekä kuukauden viimeiset ja ensimmäiset päivät. Valitsemalla muuttopäiväksi keskiviikon keskellä kuukautta voit hyötyä pienemmästä kysynnästä ja mahdollisesti edullisemmista muuttokustannuksista.

3. Kilpailuta muutto ja valitse sopivin tarjous

Kun muuttopäivä on valittu, kilpailuta muutto ja pyydä tarjouksia eri muuttofirmoilta. Usein saat enemmän tarjouksia vähemmän suosituille muuttopäiville, mikä antaa sinulle enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuden löytää edullisin ja sopivin vaihtoehto muutollesi. Ruutin kautta saat kilpailutettua muuttofirmat eikä kilpailutus maksa sinulle tai sido sinua. Kokeile tästä.

Esimerkki: Muuttopäiväksi valittu keskiviikko keskellä kuukautta voi tuoda tarjouksia, joissa muuttofirman hinta on jopa neljäsosan edullisempi kuin viikonlopun tai kuukauden vaihteen muuttopäiville.

4. Järjestä omaa kantoapua

Muuton hintaan vaikuttaa merkittävästi se, kuinka paljon apua tarvitset muuttofirman puolelta. Mitä enemmän voit itse järjestää kantoapua, sitä edullisempi muutto on. Voit siis tehdä muutosta edullisemman järjestämällä kantoapua omasta verkostostasi.

5. Valitse sopiva muuttofirma arvostelujen perusteella

Kun olet saanut tarjouksia muuttofirmoilta, tutustu niiden aiempiin arvosteluihin. Näin voit valita luotettavan ja ammattitaitoisen muuttofirman, joka sopii omaan aikatauluusi ja budjettiisi. Muista, että halvin tarjous ei aina ole paras, joten punnitse hinta ja laatu tasapainoisesti.

 

6. Varaa aikaa pakkaamiseen ja järjestelyyn

Ajoita muutto siten, että sinulla on riittävästi aikaa pakata tavarat huolellisesti ja järjestellä asiat ennen muuttoa. Aloita pakkaaminen hyvissä ajoin ja lajittele tavarat, jotta muutto sujuu mahdollisimman joustavasti.

7. Huomioi kausivaihtelut 

Muuton ajankohdalla voi olla merkitystä myös kausivaihteluiden vuoksi. Esimerkiksi talvella muutto voi olla haastavampaa ja hitaampaa lumisateen tai pakkasen takia, kun taas kesällä muutot saattavat olla ruuhkaisempia ja kalliimpia. Kevät ja syksy voivat olla hyviä aikoja muuttaa, kun sääolosuhteet ovat suotuisammat ja kysyntä mahdollisesti vähäisempää.

 

Tiivistettynä:

  • Tarkista sopimusten irtisanomisajat ennen muuttoa. 
  • Valitse muuttopäivä kuukauden ja viikon keskeltä. Esim keskiviikko kuukauden 10-20pv.  
  • Kilpailuta muutto ja valitse sopivin tarjous arvosteluiden perusteilla. Kokeile tästä.
  • Järjestä kantoapua/talkooapua omasta takaa.
  • Varaa riittävästi aikaa pakkaamiseen ja järjestelyyn.
  • Huomioi muuton ajoituksessa kausivaihtelut – Suositus: syksy ja kevät 

 

Lopuksi

Muuton ajankohdan valitseminen voi vaikuttaa merkittävästi muuton hintaan ja sujuvuuteen. Huomioi sopimusten irtisanomisajat, valitse muuttopäivä strategisesti, kilpailuta muutto, järjestä omaa kantoapua ja valitse sopiva muuttofirma. Näin voit säästää aikaa, rahaa ja hermoja muutossasi. Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin! 🙂

Terkuin Sebastian

Ps. Kurkkaa myös:

Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Muuttoilmoituksen tekeminen

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.