fbpx
Skip to content

Tarina ruutin takana💭

Kiinnostaako Ruutti työpaikkana? 🤩

Ruutti pähkinänkuoressa:

Perustettu: 2020
Palvelut: Ohjelmistokehitystä logistiikan tarpeisiin
Tiimi: 3 henk 
Perustajat: Sebastian(Saas-myynti Teamtailor, Autovex) & Pauli (Saas-arkitehtuuri Aibidia, Rovio)

 

Intohimo logistiikkaan..

..lähti pitkästä kuljetuskeikasta

Ruutti.fi sai oikeastaan alkunsa 2019 siitä kun (Minä, Sebastian, toinen Ruutin perustajista) olin juuri lopettanut kokopäivätyöt ja aikeena oli ottaa pieni sapattivapaa miettiäkseni mitä oikeasti työelämältä haluan. Päätin useamman myyntityön jälkeen kokeilla oikeastaan mitä tahansa uutta ja mielenkiintoista mitä vastaan tuli. Päädyin tekemään erilaisia pikkukeikkoja pitääkseni taloutta kasassa; valmensin tennistä, tein muuttoja, pintaremontteja sun muuta. Kerran sain keikan hakea biljardipöydän Kajaanista. Hyppäsin aurinkoisena sunnuntaiaamuna Transportteriini ja lähdin Helsingistä ajamaan kohti pohjoista. Hinnaksi sovittiin kiinteä 370eur. Noh, long story short ajoin edestakas keikan eikä käteen oikeastaan jäänyt pennin jeniä. Siinä 20h körötellessä juolahti ajatus siitä miksei esim. joku vastaantuleva pakettiauto olisi voinut ottaa pöytää kyytiin. Hölmönä tässä edestakas ajelen! Myöhemmin kotona inspiroituneena aloin sitten pohtimaan markkinapaikkaa jossa tyhjää tilaa voisi hyödyntää paremmin ja näin syntyi kilpailutuspalvelu tavarankuljetuksille. Elettiin mielenkiintoista aikaa ja tästä tuli Ruutin ensimmäinen tuote ja yrityksen ensimmäinen kosketus logistiikkaan! Nimi lähti sanaleikistä “On my route” eli suomeksi ruutti. 

 

Jepulis jatketaan hieman ajassa eteenpäin. Talvella 2022 pohdimme yhdessä Paulin kanssa (Toinen Ruutin perustajista, se tekninen osapuoli) miten saisimme kohdistettua palvelun paremmin yrityksille kuluttajien sijaan, ja miten saavuttaisimme näin parempaa kannattavuutta. Pohdinnan jälkituotteena, muutaman mutkan kautta kompastuimme teollisuusalalle ja etenkin teollisuuden logistiikkaan. Utelijaan innokkaalla asenteella saimme mahdollisuuden päästä tutustumaan useamman tehtaan logistiikanhallintaan ja oli äärimmäisen mielenkiintoista nähdä logistiikan moniuloitteisia prosesseja jossa kaikki oli hieman erillään, mutta kuitenkin kriittisesti sidoksissa. Tuotantolinjoista, varastoihin, kuljetuksiin, ihmisiin ja etenkin järjestelmiin jotka yhdistivät näitä kaikkia prosesseja. Saatoimme saman päivän aikana nähdä modernia robotiikkaa ja happisäädeltyjä varastoja ja myös perinteisiä MMM-toimia eli hommat hoituu Matin Muskeleilla ja Muistilla. Summa sumarum saimme kokea useamman “uusi kohtaa vanhan” -tyyppisen kokonaisuuden ja tuli olo että tämähän on äärimmäisen mielenkiintoinen ala ohjelmistokehityksen näkökulmasta! Pian löysimmekin pilottikumppanin puuteollisuuden yrityksestä ja tällä tielle sitten jäimme. Fast forward tähän hetkeen – rakennamme yrityksille logistiikanhallinnan työkaluja tehokkaampaan kuljetushallintaan, varastonhallintaan, tehtävän/resurssienhallintaan yms. ja tämä on ollut äärimmäisen antoisaa. Kysyntää palvelulle on  riittänyt ja etsimmekin nyt tiimiin lisää teknisiä käsiä palvelemaan asiakkaita. 🙂

Siinä se oli. Ruutin tarina!  Kiitos kun jaksoit lukea!

Devaajat – hypätkää mukaan tiimiin 🙂

Asiakkaat – soitelkaa ja jutellaan lisää 🙂

Yst terv Sebastian & Pauli

Tarvitseeko logistiikanhallinta enemmän tehoja? Voimme auttaa!

Hae nyt meille!

C# Backend Developer/ Logistiikan järjestelmät

Moikka!

Haemme nyt kokenutta C# backend ohjelmistokehittäjää mullistamaan teollisuusyritysten logistiikkaa kanssamme! 

Olemme Ruutti–niminen startuppi – meidän tavoite on mullistaa teollisuuden logistiikan prosesseja tehokkaalla tavalla jolla rakennamme räätälöityjä ratkaisuja. Kokoamme ja hallinnoimme logistiikan “puoliräätälöityjä” tuotteita eräänlaiseen työkalupakkiin josta pystymme tarjoamaan niitä ketterästi erittäin korkealla asiakaslähtöisyydellä. Nyt etsimme avainhenkilöitä tiimiimme rakentamaan kyseisiä työkaluja ja tekemään niistä sopivampia asiakkaidemme tarpeisiin.

Ruutilla pääset osaksi ketterää ja innovatiivista tiimiä, jossa tuetaan ja tsempataan toisiamme, mutta kuitenkin annetaan tilaa omille arjen asioille. Pienen yrityksen hyötyjä on aito mahdollisuus vaikuttaa työympäristöösi ja rutiineihin. 

Miksi Ruutti?

 • Teollisuuden logistiikassa riittää kehitettävää: Pääset kehittämään ratkaisuja, jotka todella muuttavat logistiikan kenttää ja luovat kilpailukykyä asiakkaillemme.
 • Tiivis yhteisö: Olemme kompakti, mutta osaava tiimi, jossa jokaisen panos on arvokas.
 • Kasvun mahdollisuudet: Startup-maailmassa kehitys on nopeaa ja mahdollisuudet uralla etenemiseen ovat merkittäviä. Näin myös meillä!
 

Tehtäväsi:

 • Suunnitella ja toteuttaa toimintavarmoja ja luotettavia ohjelmistojärjestelmiä asiakkaillemme.  (Ensimmäisessä projektissasi – pääset mm. mukaan rakentamaan varastonhallinnan järjestelmän backendia teollisuusasiakkaallemme. 
 • Työskennellä tiiviissä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten kanssa, jotta voimme tuottaa parhaita mahdollisia ratkaisuja. Meillä ongelmien kanssa ei tarvitse märehtiä yksin. 
 • Mahdollisuus olla mukana koko ohjelmiston kehitysprosessissa: Tarpeiden määrittelystä, suunnitteluun ja toteutukseen – aina testaukseen ja käyttöönottoon saakka. Pääset siis näkemään kädenjälkesi ideatasolta, ajatukseen ja ihan toteutukseen asti. Siistiä eikös! 😎🤝
 

Mitä odotamme?

 • Syventävää kokemusta ohjelmistokehityksestä tech-stackimme parissa.
 • Kykyä työskennellä ja edistää projekteja itsenäisesti sekä yhdessä tiimin kanssa.
 • Innokkuutta oppia uusia teknologioita ja soveltaa niitä käytäntöön logistiikan järjestelmiin.
 • Suomenkielen ja englanninkielen taitoa sillä suurin osa asiakasyrityksistämme ovat suomenkielisiä ja dokumentaatiomme on eng kielellä.
 

Techstackimme:

 • Azure pilvipalvelu/Azure Functions & Appservice
 • Azure DevOps
 • C#, ASP.NET Core, Entity Framework
 • MS SQL Server
 

Työpaikka kollegasi sanoin

Eniten tulisit työskentelemään Paulin, Ruutin toisen perustajan kanssa. Pauli vastaa tuotekehityksestä ja on lisäksi kädet savessa koodaamassa. Hänen sanoin: “Kaipaan lisäkäsiä työmäärän hanskaamiseksi. Etsin sellaista työkaveria, jonka kanssa kemiat kohtaa ja voi pallotella ideoita. Parasta olisi, jos henkilö pystyisi täydentämään kokemustani ASP.NET Core ja Entity Frameworkin työskentelyn kanssa, sekä ymmärtäisi CQRS patternin ja Dependency Injectionin hyötyjä skaalautuvien ja tehokkaiden API rajapintojen toteuttamisessa. Startup on hektistä ja alati muuttuvaa, joten työn luonteen vuoksi en ehdi ihan kaikkea näyttämään miten toimii, joten sellainen luonnollinen kiinnostus ja tekninen kompetenssi asioiden purkamiseen ja  tutkimiseen mitä ollaan tehty, sekä itsenäiseen selvittelyyn miten pitäisi tehdä, auttavat varmasti!”

Mitä tarjoamme?

 • Kilpailukykyisen palkan ja mahdollisuuden kasvaa ja kehittää itseäsi matalahierarkisessa startup-ympäristössä.
 • Mahdollisuuden rakentaa sinun näköisen työympäristön ja työrytmin
 • Mahdollisuuden työskennellä monipuolisten ja haastavien projektien parissa, haastaa itseäsi ja oppia.
 

Resonoiko ilmoitus? Näkisitkö itsesi Ruutilla? 🚐💨  If Answer=Yes niin hieno juttu! Lähetä cv tai soittele niin jutellaan lisää!

Terkuin,
Sebastian Aarnio, ruutti.fi
0505741808
sebastian@ruutti.fi
Toimitusjohtaja/Co-founder