fbpx
Skip to content

Miten saada muuttotukea Kelalta?

Muuttotukea Kelalta- milloin sitä saa ja milloin ei?

Oletko oikeutettu toimeentulotukeen? Siinä tapauksessa voit saada rahallista tukea Kela:lta muuttoon liittyviin kustannuksiin. Tämä voi olla joko tukirahaa muuttokustannuksiin tai jopa maksusitoumus koko muuttopalvelun ostamiseen. 

Muutto on usein stressaavaa aikaa joka voi käydä kukkarolle. Uusi asunto saattaa tarvita uusia huonekaluja, remonttia ja muuta, joten kaikki tuki Kelalta on todellakin tervetullutta. Milloin sitä saa? Tämä käydään läpi tässä artikkelissa:

Maksusitoumus muuttopalvelun ostamiseen

Kymmeniä laatikoita, pusseja, painavia huonekaluja, kannettavia kerroksia ja muuta – muutto on tunnetusti rankkaa, etenkin ilman tarpeellista määrää apukäsiä. Kela voi myöntää maksusitoumuksen mikäli terveytesi ei kestä muuton suorittamista sairauden vuoksi ja jos sinulla ei myöskään ole tukiverkostoa auttamassa. Tämän sinun tulee kuitenkin todistaa Kelalle ja he käsittelevät hakemukset tapauskohtaisesti. Katso lisää maksusitoumuksesta tästä.

Muuttoraha

Voit myös saada muuttorahaa eli tukirahan Kelalta muuttopäivän kuluihin. Tämä on tavallisesti kiinteä summa joka riippuu esim perheen/ asunnon koosta tai muusta jonka kela kokee vaikuttavan muuttokustannuksiin.(vuonna 2023: 120-180eur) Muuttorahaa saa jos muutto todellakin on tarpeen eikä tapahdu pelkästään vaikka mukavuussyistä (paremmalle alueelle, saunalliseen taloyhtiöön yms). Tässä Kelan listaamat syyt jotka oikeuttavat muuttorahaan:

 • avo- tai avioero
 • terveydelliset syyt
 • perhekoon muutos
 • asunnottomuus
 • asunnottomuuden uhka
 • työpaikan saaminen toiselta paikkakunnalta
 • tutkintoon johtavan opiskelupaikan saaminen toiselta paikkakunnalta
 • asunnon vaihtaminen edullisempaan
 
 

Muuttotukea Kelalta ei saa jos syy muuttoon on esim:

 • mukavuussyyt (esim. sauna, piha, kaupunginosan vaihto)
 • kalliimpaan asuntoon muuttaminen
 • paikkakunnan vaihto, jos muutolle ei ole perusteltua syytä
 • muutto vanhempien luota ilman erityisiä perusteita.

Tarkemmin muuttorahasta Kelan sivuiltä tästä.

 

Kiteytettynä – Kela voi tukea muuttokustannuksien kanssa joko:

1) Maksusitoumuksella tai
2) Muuttorahalla.

Muuttositoumus edellyttää painavammat, etenkin terveydelliset syyt ja kiinteän muuttorahan puolestaan voi saada helpommin.

Toivottavasti artikkelista oli hyötyä! Mikäli olet muuttamassa ja tarvitset muuttopalvelua niin ruutti auttaa sinua löytämään sopivan muuttoyrityksen sinulle. Kilpailuta muutto yhdellä lomakkeella niin saat apua kun muuttopäivä koittaa.

Mitä muuta muuttopäivänä tulee muistaa? Kurkkaa tästä vinkit muuttoilmoituksen tekoon sekä muuttajan muistilista. 

Mukavaa päivää! Terkuin Sebastian/ruutti.fi

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen. Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput!

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.