fbpx
Skip to content

Miten muutto vaikuttaa asumistukiisi?

Kelan muuttotuki- milloin sitä saa ja milloin ei?

Kokosimme asumistukiin vaikuttavat tekijät kun olet muuttamassa:

Miten muutto vaikuttaa Kelan tukiisi?

Muutto voi vaikuttaa Kelan tukisii esimerkiksi, muuttaessasi toiseen asuntoon tai jos muutat yhteen kumppanisi kanssa tai lapsi muuttaa luoksesi. Ilmoita muutto Kelaan ja hanki tarvittaessa uusi tukihakemus tai tarkista jo saamasi tuki että se pysyy ennallaan. 

Voit ilmoittaa muutostasi ja hankkia tukitarkistuksen OmaKelassa tai Kelan lomakkeilla. Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa tai lomakkeilla, soita Kelan puhelinpalveluun, varaa puhelinaika tai tule asioimaan palvelu- tai asiointipisteessä.

Muista myös tehdä muuttoilmoitus

Uutta kotiosoitettasi ei tarvitse ilmoittaa erikseen Kelaan, sillä Kela saa sen automaattisesti väestötietojärjestelmästä, kun teet muuttoilmoituksen Digi- ja väestötietovirastossa. 

Muutatko toiseen asuntoon? 

Muutto toiseen asuntoon voi vaikuttaa Kelan tukeesi, ja se voi myös vaikuttaa niiden henkilöiden tukeen, jotka asuvat kanssasi.

Muutatko yhteen puolison tai lapsen kanssa toiseen asuntoon? 

Puolison tai lapsen kanssa yhteen muuttaminen vaikuttaa Kelan maksamiin tukiin. Jos olet muuttamassa yhteen niin ilmoita siitä Kelalle. Tätä ei tarvitse mikäli kyseessä avioliitto, silloin tiedot tulevat suoraan väestötietojärjestelmästä.

Muutatko Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen?

Tästäkin tulee tehdä ilmoitus Kelalle. Lisätietoja Kelan sivuilta.

 

Ruutilla on valtakunnallinen verkosto muutto- ja tavarankuljetusyrityksiä. Ruutin kautta saat kilpailutettua muuttosi näppärästi. Täytä lomake ja selaa tarjouksia kaikessa rauhassa niin saat tehtyä hyviä ja harkittuja päätöksiä.

Terkuin Ruutti-Sebu

 

Ps. kurkkaa myös:
Muuttajan muistilista – mitä muutossa tulee huomioida? 
Kelan tuet muuttokustannuksiin
Miten kotitalousvähennystä voi hyödyntää muutossa?
Miten pakata oikein muutossa?

Ruutti.fi lyhyesti

Ruutilla on kattava verkosto muuttoyrityksiä jotka tekevät muuttokeikkoja. Ruutti-kuljettajat ovat kuljetus- ja muuttoalan ammattilaisia jotka haluavat hyödyntää osaamistaan sekä tyhjää tavaratilaansa liikenteessä. Tavarankuljetukset ovat tavallisesti esim. huonekalujen siirto, yksiön- tai kaksion muutto, varastointipalvelu, noutopalvelu, pikakuljetus tai sorttiasemakuljetus. Me välitämme kaikki tarjouspyynnöt tavarankuljetuksista Ruutti-Kuljettajille ja he vastaavat tarjouksilla mikäli pyyntö osuu heidän reitilleen.

Tarvitsetko sinä muuttokuljetuksen? Täytä tarjouspyyntölomake ja anna meidän hoitaa loput😎

Näin Ruutti toimii:

Jätä tarjouspyyntö

Täytä muuttoa koskevat tiedot niin kuljettajat tietävät mitä kuljetetaan, mistä ja minne.

Vastaanota tarjouksia

Välitämme tarjouspyyntösi noin 150 muuttoalan yrittäjälle. Yhdistelemme heille reittejä 2-3 päivää jotta saisimme sinulle parhaan hinnan.

Valitse sopivin tarjous

Voit hyväksyä tarjouksen tai jatkaa neuvottelua sinulle sopivan kuljettajan kanssa.

Hyvä tietää muuttokuljetuksista.💡

Ruutti-kuljettajat antavat itse tarjouksen kuljetuksesta. Hinta määräytyy usein matkan, ajankäytön ja kulujen mukaan.

Luotettavat Ruutti-kuljettajat. Ruutti-kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä/ammattilaisia jotka ovat perehdytetty laadukkaan kuljetuspalvelun tuottamiseen.

Eivät ole. Saat itse päättää jos haluat hyväksyä Ruutti-kuljettajan antaman tarjouksen. Hyväksyttyjä tarjouksia pyydämme kuitenkin kunnioittamaan palvelun toimivuuden takia.